Meetings


KickOff

25 oktober waren we op bezoek bij RobelcoCar Services van Elisabeth van der Plas

We werden uitstekend ontvangen in de werkplaats, waar een heuse horecaoase uitgestald stond naast de engelse klassiekers. De eerste Austin Healey stond al te ronken terwijl een Aston Martin DB2-4 binnenreed. Dat waren gewaardeerde klanten van RobelcoCar, die ons meenamen om te ervaren hoe het is om in een dergelijke auto te rijden. Geweldige ervaring!

Later op de avond vertelde Elisabeth hoe ze de zaak heeft overgenomen, hoe ze werkt en wat haar plannen zijn voor de toekomst. Indrukwekkend verhaal, zeker voor een vrouw in dit bijzondere segment in de auto(sport)branche, wat zeldzaam is. Elisabeth is tevens bezig haar Triumph raceauto op te bouwen om er vervolgens mee voor de dag te komen op de europeesche circuits. Meer info:www.robelcocar.nl

Tussendoor presenteerde AAA Concept Cars en Onixx Starcraft zich, waar Ellen Altena en Hans Vooijs (nieuw lid) een indrukwekkend verhaal vertelde over de bouw van hun AAA Concept Cars, wat in april 2010 begonnen is met het bouwen van het eerste prototype. De naam AAA staat voor ‘Achterhoek, Authentiek, Anders’. Ze zijn er van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is en nodigen ons allemaal uit om met hen mee te denken en mee te doen. Hans Vooijs van Onixx Starcraftwww.onixx.nl, vertelde als een ware liefhebber en expert van rollen en tunen, over zijn eigen ervaringen met o.a.. alfa’s en engelse klassiekers, waarvan hij zegt dat het hem niet gek genoeg kan zijn, zeker als het zeldzame klassiekers zijn. Hij levert met veel plezier zijn bijdrage aan het concept. Meer info: www.aaa-cc.nl.

Racend Ondernemen technics

14 september bij Bas Koeten Racing

Bij aankomst was Bas al enthousiast de eerste leden van de businessclub aan het rondleiden. Bas Koeten Racing is ontstaan vanuit gepassioneerde interesse van de drie broers in auto’s en metaalbewerken. In de beginjaren zelfs als hoofdmonteur van BMW Motorrad Nederland en monteur voor de MotoGP.
Een zeer ruim opgezette hal waar links raceauto’s stonden opgesteld op bokken en in een op details opgezette werkruimte voor onderhoud en service. Achter in de hal is een professionele werkplaats met zetbanken, draaibanken, etc. om alle nodige onderdelen zelf te fabriceren. Uiteraard wordt alles hier dus zoveel mogelijk zelf gemaakt. Zeker als het beter kan dan wat er bestaat.

Bas Koeten Racing biedt service en onderhoud aan race- en rallyauto’s in zeer brede zin. Diverse merken als Nissan, BMW, Seat stonden klaar.

Van jongs af aan hebben de gebroeders, onder leiding van Bas, gebouwd aan de opzet zoals het nu is uitgegroeid: Meer dan 25 raceauto’s die door heel Europa en soms daar buiten geserviced worden. Zo stond er zelfs een raceauto klaar om bestuurd te worden door een coureur met een dwarslaesie. De vele aanpassingen zijn voornamelijk zelf bedacht en ontwikkeld (zie foto). Dus ook hier denkt Bas Koeten Racing in mee. Maatschappelijke betrokkenheid straalt ook uit het feit dat Bas Koeten Racing bezig is met ‘groene’ brandstoffen. Bovendien zijn de materialen in de werkhal veelal gerecycled. Een gedreven en professioneel bedrijf wat altijd gaat voor verbetering en detail! Info:www.baskoetenracing.nl

Prettige kennismaking met HARC

11 en 12 september heeft Oprichter Eelco Schuurman op Zandvoort kennis gemaakt met HARC (Historische Auto Ren Club). Het was een warm welkom door bestuurder Berend Oeberius Kapteyn, die tussen de NK races door, een rondleiding gaf in de Hospitality. (Zie foto: gesprek met vice-voorzitter Mark Vereijken) Interessant verhaal van Ed Stoete, adviseur van de Techno Challenge: Techno Challenge slaat een brug tussen de theorie op school en de praktijk in de samenleving. Het is een platform van allerlei organisaties die de ambitie heeft om een structurele bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan vaklieden en beta-technici op de arbeidsmarkt. En om de kloof tussen theorie op school en praktijk te verkleinen.

Doel van de Techno Challenge is het interesseren van jongeren voor techniek, wetenschap, cultuur, open innovatie en het prikkelen van de ondernemersgeest. De deelnemende scholen en bedrijven ontwikkelen samen uitdagend en praktisch lesmateriaal en organiseren allerlei evenementen. Deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld Corus, Den Hartogh, Heutink, Kawasaki, Lego technic, Ontdekplek en Tamiya. Wolter Gratama, adviseur van HARC, gaf aan dat er mogelijkheden zijn om vrienden te worden van HARC. Je komt hiermee in contact met bedrijven en ondernemers, tijdens evenementendagen, waarbij ook (gezellig) meegereden kan worden (in eigen auto). Racend Ondernemen heeft in elk geval een nieuwe vriend: de HARC!

Racend Ondernemen visits

Bijeenkomst 3 op 14 juni 2011, Zilhouette en Return

Dinsdag 14 juni stond de dikke Amerikaanse truck met ex F1-trailer, nu van Zilhouette al opgesteld in de tarzanbocht en de op de BMW Z4 gebaseerde racers stonden al warm te draaien voor gebruik. We konden naar hartenlust instappen en zelf sturen, wat natuurlijk een sensatie was; superkarretjes! Licht van gewicht (ca 950 kg) en meer dan voldoende pk’s (ca 220) in een professioneel opgebouwde en betaalbare racer. Ze rijden in een eigen klasse, zijn te huur, maar ook te koop. Coen Caspers, lid bij ons en mede-eigenaar van Zilhouette is, verzorgde met Willem Wiersma een presentatie, waarin ze de mogelijkheden en ambities uitspraken, die er niet om liegen. Een echte hard werkende racende ondernemer met een mooi concept! Info: www.zilhouette.nl

Na het testen, vertelde Maarten Aarts ons de kneepjes van het omgaan met fiscaliteiten rondom sponsoring van onze reclame-race-aktiviteiten. Een goed plan, wat gerealiseerd en geëvalueerd wordt, maakt het zeer interessant om bepaalde kosten te verantwoorden op een goede en nette manier, want dat willen we tenslotte ook als racend ondernemers. Het vraagt wel serieuze aandacht en het is dus meer dan alleen stickers plakken op een raceauto. Maarten vertelde met trots hoe hij zijn alfa bij het NAC stadion gebruikte als reclameobject. Een mooi voorbeeld van creatieve marketing. Voor meer info van onze specialist: www.returnservices.nl

Uiteraard allen genietend onder de luifel van een prima verzorgde catering in de hospitality-tent en de uitstekende service van de Zilhouette dames. Wederom een zeer geslaagd en leuke en enthousiaste reacties! Mensen van Top Gear Magazine hadden bijzondere belangstelling; maakte foto’s, deden tests en er zal dus vast een leuk artikel verschijnen in hun blad. Ook leuk ook dat zich spontaan weer een aantal nieuwe leden hebben aangemeld, die via de aanverwante Linkedin groep binnen zijn gekomen.

Racend Ondernemen marketing

Geslaagde 2e bijeenkomst bij Rough Event

De voorbereidingen, kort voor we onze tweede bijeenkomst op 10 maart, bij Rough Event te Lelystad, begonnen al spectaculair. Met een Hummer en een Touareq werden twee indrukwekkende speedboten te water gelaten. Het decor bestond uit een BMW M racer en een KTM X-bow in de kleurencombinatie oranje, zwart en wit. Dit bij restaurant Bataviahaven aan de haven in Lelystad. We begonnen de bijeenkomst met een welkomstwoord van oprichter Eelco Schuurman van Racend Ondernemen en Dennis Retera, deed de aftrap namens Rough Event.

Daarna werden de beschermingspakken uitgedeeld om in twee groepen ons te verdelen over de twee boten. En deze professionele kleding was zeker nodig. Na een kort stukje richting open water van het IJsselmeer, ging het gas open en barstte het geweld van de dubbele motoren met veel pk’s los. Springend en snijdend schoten we over de golven van de aardig ruwe zee. Half staand-zittend op een goed geveerde ‘zadelstoel’, vasthoudend aan de beugel genoten we een tijdje van dit spectaculaire Rough Event. Een ware belevenis!

Eén maal teruggekeerd genoten we van de heerlijke hapjes en drankjes en vervolgde we het programma. Eelco Schuurman stelde de twee nieuwe leden, Roy Boverhof (Server.biz) en Berend van Berkel (Flexaforte) voor en legde het concept en nieuwe ontwikkelingen van Racend Ondernemen uit. De businessclub is groeiende en wil absoluut verder, want er blijkt duidelijk behoefte onder de racende ondernemers om ervaringen en kennis uit te wisselen. Daarna vertelde Dennis Retera zijn persoonlijke verhaal, waaronder zijn race-ervaringen in o.a. de A1GP en zijn samenwerking met Rough Event waarin hij als ambassadeur optreedt. Hij legde uit hoe professioneel en deskundig de boten zelf gebouwd en doorontwikkkeld worden en ingezet worden voor o.a. bedrijfsuitjes. Meer info: www.roughevent.nl

We sloten we af met een borrel. Er werd druk gesproken over onze gedeelde passie en enthousiast gereageerd op de aktiviteit. Business doen is nu al aan de orde! Een groot succes dus. De volgende keer, op dinsdag 14 juni vanaf 15.00u., gaan we onder leiding van directeur Coen Caspers op Zandvoort aan den lijve kennismaken met de op de BMW Z4 gebaseerde raceauto, de Zilhouette! Zie alvast www.zilhouette.nl

Kick-Off Racend Ondernemen

Businessclub Racend Ondernemen heeft een inspirerende Kick-Off meeting achter de rug. Bij Coronel Kartracing in Huizen kwamen op 9 december 22 ondernemers bij elkaar die zelf racen of een diepe passie voor de autosport koesteren. Tom Coronel verklapte in een flitsende presentatie waarom hij naast een succesvolle coureur ook een succesvolle zakenman is. Eelco Schuurman, de initiatiefnemer van Racend Ondernemen, ging dieper in op het waarom van de businessclub, die er vooral op gericht is om leden samen op te laten trekken op zakelijk gebied en gebruik te maken van elkaars netwerk. Na deze presentatie werd er (uiteraard) gekart. Dennis Retera bleek de snelste ondernemer.

(bron: www.startautosportmagazine.nl, januari 2011) De volgende bijeenkomst is op 10 maart 2011: We gaan dan op bezoek bij Rough Event te Lelystad (www.roughevent.nl). Schrijf dus snel in als lid en doe mee!

bottom-background